Dokumentumkezelés: új utak szükségesek

2021. november 04.
Dokumentumkezelés: új utak szükségesek

A dokumentumkezelés hagyományos formája fölött eljárt az idő. Ahogy változott a világ, változtak a munkafolyamatok és az is, hogy a munka eredményeképpen milyen produktum születik, azt, hogy lehet megőrizni, tárolni. A papír alapú működés órái meg vannak számlálva, az új kor pedig a digitalizációt tűzi zászlajára. De mi a baj a megszokott módszerekkel?

Nem hatékony a tárolás

A papír alapú dokumentumok kis mennyiségben ártalmatlanok, nagy mennyiségben azonban elhatalmasodnak és felfalják az irodát. A dolgozók egyszer csak azt veszik észre, hogy a papírkupacok megnövekednek, a raktár már nem elegendő számukra és mindent beborítanak. Ennek a következménye, hogy lehetetlenség megtalálni azokat az iratokat, amikre éppen szükség van.

Ez a káoszos helyzet fantazmagóriának tűnhet, főleg egy induló vállalkozás számára. Ha azonban a biznisz beindul és dübörögnek a hétköznapok, akkor gyorsan gyűlnek majd a fontosabbnál fontosabb dokumentumok is, ezzel arányosan pedig a tárolási költségek is. A digitlaizálás segítségével elejét lehet venni annak, hogy bekövetkezzen a dokumentumhalmok hatalomátvétele.

A papíralapú dokumentumkezelés biztonsági szempontból aggályos

Manapság már az adatokat igen komoly törvények védik. Nem lehet csak úgy szerteszét hagyni a dokumentumokat az asztalon, ez ugyanis adatvédelmi szempontból igencsak aggályos. Alapvetően elmondható, hogy a papír alapú iratokhoz sokkal könnyebb hozzáférni, könnyebben el lehet veszíteni őket, a fénymásolóban felejteni, véletlenül kidobni, és még folytathatnánk a sort.

Amennyiben a dokumentumok elektronikus formában vannak, a megfelelő biztonság könnyen elérhető: elégendő korlátozni a hozzáférést, hogy csak az arra jogosult személyek érhessék el a fontos iratokat.

Nem illeszkedik a modern munkamenethez

A modern munkakörnyezet alapvetően digitális. Gondoljunk csak bele: adott egy szerződés, aminek végleges kialakításához az érintett felek úgy járulnak hozzá, hogy építő jellegű javaslatokat tesznek. Amennyiben az papír alapon működik, akkor több dokumentumot kell majd a folyamat végén összefésülni, ami magában rejti a hiba lehetőségét. Nem úgy, ha a dokumentum elektronikus, akkor ugyanis egyetlen dokumentumon belül tudja minden fél megjegyzésként megjeleníteni észrevételeit.

A papír alapú dokumentumok tehát nagyon sok esetben már elavultak a munkafolyamatokban, a digitális iratokat sokkal könnyebb kezelni, rugalmasabban lehet módosítani, továbbítani.

Időtállóság nem megfelelő

A papír az idő előre haladtával veszít minőségéből. Az anyaga elgyengül, a tinta elhalványul, a folyamat végpontjaként pedig az írás teljesen olvashatatlanná válik. Ezt a megfelelő tárolási körülményekkel (hőmérséklettel, páratartalommal) el lehet kerülni, legalábbis az állagromlást le lehet lassítani. A legelőnyösebb megoldás azonban az iratok digitalizálása, ebben a formában ugyanis sokáig rendelkezésre állhatnak.

A hagyományos dokumentumkezelés ma már idejétmúlt megoldás. A jövő a digitalizációban rejlik, ami a mesterséges intelligenciával párosítva az adattárolás, az információkinyerés legprofibb formáját kelti életre. A DG Digital ebben nyújt segítséget! Kattints, és nézd meg, hogyan!

http://www.dgdigital.hu/


Legfrissebb cikkeink

Oracle adatbázis: az adatszelídítés mestere

Oracle adatbázis: az adatszelídítés mestere

A DG Digital két fontos technológiával dolgozik, az egyik a Kofax, a másik az Oracle. E...
2021. november 11.
Adatfeldolgozás: Oracle a csodafegyver

Adatfeldolgozás: Oracle a csodafegyver

A teljesen digitalizált vagy afelé haladó szervezetekben rengeteg adat keletkezik. Ezek...
2021. november 04.
dgdigital logo
DG DIGITAL
DG Digital Kft.
  • e-mail
    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • telefon
  • cím

    1239 Budapest, Pásztortáska utca 2.

Technológia
  • Kofax
  • Oracle
DG Digital Kft.

emai: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: +36-1-426-5964
cím: 1112 Budapest, Kapolcs utca 21. 2. em. 6.

Technológia

Kofax

Oracle

© 2022 DG Digital Kft. Minden jog fenntartva!

Site by Meraki

© 2020 DG Digital Kft. Minden jog fenntartva!

Site by Meraki

Kérje ajánlatunkat!

1 munkanapon belül visszahívjuk.
Ajánlatkérés tárgya (többet is megjelölhet)





Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.