A digitális megoldások a fejlődés motorjai

2021. augusztus 26.
A digitális megoldások a fejlődés motorjai

A technológiai fejlődésnek hála az emberek és a szervezetek élete bizonyos szempontból egyszerűbbé vált. Az elmúlt évtizedekben az időről időre napvilágot látó innovációk a digitalizáció irányába mutattak. A legtöbb dolog, ami analóg, helyettesíthető digitális megoldásokkal. Nézzük, miért éri meg erre az útra lépni!

Mit jelentenek a digitális megoldások egy cég életében?

A digitális megoldások beépülése a cégek életébe a számítógépek megjelenésével kezdődött. A hetvenes évek Amerikájában talán még nem is sejtették, hogy az ajtón begördülő, akkor még termetes méretű digitális eszköz, a PC milyen mértékben változtatja meg a világot, az emberiség jövőjét.

A monstrum gépszörnyektől jutottunk el addig, hogy ma már bárki, akár a telefonjáról is tud feladatot kiosztani a kollégájának egy gombnyomással egy appon keresztül, követni tudja a munkafolyamatot. De egészen egyszerű dolgokra is gondolhatunk, mint például a levelezésre, melyhez ma már nem kell a fizikai valójában is léteznie annak a bizonyos levélnek, nem kell a postára hagyatkozni és aztán napokig, hetekig várni a választ, a lehetőség ugyanis adott, hogy az üzenet azonnal landoljon a másik postafiókjában.

Digitalizáció = versenyelőny

A digitalizációs megoldások bevezetése ma már egybeforrott a versenyelőnnyel. A képlet arcpirítóan egyszerű, azok a szervezetek tudnak a ma és a jövő világában érvényesülni, akik gyorsak, rugalmasak és a pontos előrejelzéseknek köszönhetően fel tudnak készülni a változásokra.

Hogy miként járul hozzá a digitalizáció a versenyelőnyhöz?

Digitális megoldások

Állandó elérhetőséget nyújt

Segítségével minden és mindenki állandóan elérhető. Az okostelefonok világában a „nem voltam otthon, nem tudtam felvenni a telefont” kifogás már nem releváns. A telefonokon figyelő kommunikációs appoknak köszönhetően az emberek megszokták, hogy akár írásos formában is bármikor elérhetők a különböző platformokon.

Ez a folyamatos elérhetőség akár ijesztőnek is tűnhet és a határok szigorúbb meghúzását követeli a munka és a magánélet között, vészhelyzet esetén azonban felbecsülhetetlen érték.

Csakúgy, mint a dokumentumok állandó elérhetősége. A felhő alapú technológiának köszönhetően a szükséges céges dokumentumok a megfelelő jogosultsággal rendelkezők számára bárhol és bármikor elérhetők.

Gyors kommunikáció

A digitális megoldások a kommunikációt soha nem látott mértékűre gyorsítják fel. Az emailek, a különféle appokon keresztül küldhető üzenetek lehetővé teszik, hogy az információ pillanatok alatt eljussanak A-ból B-be.

Ez a sebesség adja meg a szervezet működésének alap ütemét, ez befolyásolja, hogy milyen gyorsan tud haladni a munka, és azt is, hogy ha változtatni kell, annak híre mikor jut el az illetékesekhez. Könnyen belátható tehát, hogy a fejlődés záloga a gyorsaság, amit a digitalizáció képes biztosítani.

Rendelkezésre álló adatok, elemzések, előrejelzések

Egy szervezetben rengeteg adat keletkezik. Dokumentumok tucatjai születnek meg nap mint nap, melyek az évek, hetek, hónapok során csak gyűlnek és gyűlnek. Idővel az adatmennyiség a szervezetre telepszik és akkorára nő, hogy használhatatlan lesz.

A digitalizálórendszer alkalmazásával korábban analóg formában tárolt információk átalakíthatók, ami a különféle szoftverek, appok által gyűjtött működési adatokkal kiegészülve és az elektronikus dokumentumok révén értékes tudásbázis jön létre. A mesterséges intelligencia segítségével és egy átlátható struktúra kialakításával az adatok könnyedén kereshetők, és rendelkezésre állhatnak akkor és ott, amikor szükség van rájuk. Hosszabb-rövidebb időszakra visszamenően minden történés, dokumentálás egy központi helyre összepontosul, ami jelentősen megkönnyíti az adatok kinyerését.

Ha pedig vannak adatok, akkor a legkülönfélébb elemzések végezhetők el, melyek azt a célt szolgálják, hogy a jövőre vonatkozóan tegyenek predikciókat a rendelkezésre álló tudás és a várható trendek alapján.

Növelhető a hatékonyság

A dokumentumok digitalizálása a sok iratot „termelő” foglalkozási köröket forradalmasítja. Gondoljunk csak egy HR részlegre, vagy egy ügyvédi irodára, ahol dokumentumok tucatjai születnek meg nap mint nap, amik között a munkatársaknak ki kell igazodniuk.

A digitalizálással növelhető a folyamatok hatékonysága, jelentősen egyszerűsíthető a kereshetőség, aminek köszönhetően a munkatársaknak több ideje és energiája jut a fontosabb feladatokra. Ez összességében a dolgozói elégedettséget is növeli, ami szintúgy a hatékonyságra lesz pozitív hatással.

Aki nem fejleszt, aki nem halad a korral, az idővel kiesik a gazdaság játszmájából. Ennek fényében az analóg felváltása nem opció, hanem kötelesség, amennyiben a cél a sikeresség és a hosszú távú fennállás. A jó hír azonban, hogy ez az új, digitális világ sok tekintetben felhasználóbarátabb mint a korábbi, és rengeteg izgalmas megoldással kecsegtet.

A DG Digital szakértői csapat a dokumentum digitalizálás és a rendszerépítés területén jelentős tapasztalattal bír. E tudás birtokában gyakorlatias szemszögből közelítjük meg az ügyfél problémáját, igényeit és azt maximálisan kielégítjük.

Dönts a digitalizáció mellett, keresd a DG Digitált!


Legfrissebb cikkeink

Oracle adatbázis: az adatszelídítés mestere

Oracle adatbázis: az adatszelídítés mestere

A DG Digital két fontos technológiával dolgozik, az egyik a Kofax, a másik az Oracle. E...
2021. november 11.
Adatfeldolgozás: Oracle a csodafegyver

Adatfeldolgozás: Oracle a csodafegyver

A teljesen digitalizált vagy afelé haladó szervezetekben rengeteg adat keletkezik. Ezek...
2021. november 04.
dgdigital logo
DG DIGITAL
DG Digital Kft.
  • e-mail
    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • telefon
  • cím

    1239 Budapest, Pásztortáska utca 2.

Technológia
  • Kofax
  • Oracle
DG Digital Kft.

emai: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: +36-1-426-5964
cím: 1112 Budapest, Kapolcs utca 21. 2. em. 6.

Technológia

Kofax

Oracle

© 2022 DG Digital Kft. Minden jog fenntartva!

Site by Meraki

© 2020 DG Digital Kft. Minden jog fenntartva!

Site by Meraki

Kérje ajánlatunkat!

1 munkanapon belül visszahívjuk.
Ajánlatkérés tárgya (többet is megjelölhet)





Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.